Day: јули 6, 2022

ПРОМОВИРАНА МОБИЛНАТА АПЛИКАЦИЈА BEBBO – ПРИМЕР ЗА МЕЃУСЕКТОРСКА СОРАБОТКА ЗА ПОДДРШКА НА РОДИТЕЛИТЕ НА ДЕЦА ОД 0 ДО 6 ГОДИНИ

Министерот за здравство, д-р Беким Сали, денес присуствуваше на промоцијата на мобилната апликација Bebbo, изработена од регионалната канцеларија на УНИЦЕФ за Европа и Средна Азија. Оваа апликација нуди поддршка на родителите на деца од 0 до 6 години, поврзана со здравјето и нивниот развој. Здравјето на детето почнува уште во перинаталниот период и е поврзано […]

КЗБ: ПОЧНУВА ВАКЦИНАЦИЈА СО ЧЕТВРТА ДОЗА ПРОТИВ КОВИД-19

Комисијата за заразни болести на денешниот состанок ги разгледа заклучоците од Националната комисија за имунизација, во врска со почеток на вакцинација со четврта доза на вакцина против Ковид-19. Четврта доза може да примат лицата над 18 – годишна возраст, кои примиле три дози вакцина против Ковид-19. Граѓаните од денеска можат да се обратат во вакциналните […]