Day: јули 15, 2022

НОВ НАЈСОВРЕМЕН РЕНДГЕН АПАРАТ ОБЕЗБЕДЕН И ИНСТАЛИРАН НА УНИВЕРЗИТЕТСКАТА КЛИНИКА

Нов најсовремен рендген апарат со минимално зрачење за дијагностика на остеопороза, единствен од ваков тип во државата, обезбеден и инсталиран на Универзитетската клиника за ендокринологија, кој овозможува попристапна дијагностика за пациентите. Ова беше повод за посетата на министерот за здравство, д-р Беким Сали на оваа клиника, каде раководството информираше дека на апаратот кој досега бил […]