Day: октомври 7, 2022

МИНИСТЕРОТ САЛИ ГО ОТВОРИ ЦЕНТАРОТ ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ ВО ОПШТАТА БОЛНИЦА ВО КОЧАНИ

Министерот за здравство, д-р Беким Сали денеска го отвори Центарот за ментално здравје во рамки на Општата болница со проширена дејност во Кочани. На свеченоста по повод отворањето присуствуваше и раководителката на канцеларијата на Светската здравствена организција (СЗО) во Скопје, Ане Јохансен, како и претставници од ресорното министерство и вработени во кочанската болница. Директорот на […]

ПРОМОВИРАН НОВ АНГИОГРАФ НА ИНСТИТУТ ЗА РАДИОЛОГИЈА ВО ВРЕДНОСТ ОД 47.2 МИЛИОНИ ДЕНАРИ

Нов ангиографски систем за интервентни радиолошки процедури, кој е единствен во приватниот и државниот сектор кај нас и во соседните држави, промовиравме денес на Институтот за радиологија. Апаратот е во вредност од 47.2 милиони денари, набавен со средства од Министерството за здравство, и може да се користи за изведување на сите радиолошки, невролошки, како и […]