Day: октомври 19, 2022

ИНФОРМАТИВЕН КАРАВАН ЗА ВАКЦИНАЦИЈА „ЗАШТИТЕНИ ЗАЕДНО–ВАКЦИНИТЕ ДЕЛУВААТ“

Министерството за здравство со поддршка од Американската агенција за меѓународен развој (УСАИД), Детскиот фонд при Обединетите нации (УНИЦЕФ) и Светската здравствена организација (СЗО) денеска го започна информативниот караван за вакцинација, кој следните осум дена ќе патува низ 24 локации низ целата земја. Под слоганот „Заштитени заедно – вакцините делуваат“ караванот ќе пренесе информации до локалните […]

ПОЧНА БЕСПЛАТНАТА ВАКЦИНАЦИЈАТА ПРОТИВ СЕЗОНСКИ ГРИП ЗА РИЗИЧНИ ГРУПИ НАСЕЛЕНИЕ

Бесплатната вакцинацијата против сезонски грип за ризичните групи население почна од денеска во Центрите за јавно здравје низ државата и нивните подрачни единици по градовите. Во Скопје и на три пункта во поликлиниките – Идадија, Ѓорче  Петров и Бит пазар. Заинтересираните граѓани од ризичните групи можат да се пријават преку страницата vakcinacija.mk, досега се веќе […]