Day: ноември 23, 2022

ДРЖАВНИОТ СЕКРЕТАР ХАСАНИ НА ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА СТУДИЈА ЗА ВЛИЈАНИЕТО НА КОВИД МЕРКИТЕ ВРЗ ИСХРАНА КАЈ ДЕЦАТА

Државниот секретар во Министерство за здравство, д-р Јусуф Хасани, заедно со претставници од МЗ, присуствуваше на презентација на студијата за „Влијанието на Kовид 19 мерките (карантини и затворање на училиштата) врз навиките на исхрана кај децата“. На настанот беа презентирани наодите од студијата во однос на квантитативно истражување-теренска анкета со родители и адолесценти, како и […]