Day: февруари 3, 2023

ОГЛАС ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ КАНДИДАТИ ЗА ФЕТАЛНА МЕДИЦИНА

Потпишан е заеднички меморандум меѓу Министерството за здравство на РСМ, Министерството за надворешни работи на Република Грција и Фондацијата за фетална медицина. Во рамките на меморандумот е предвидена соработка, согласно Програмата за фетална медицина за периодот 2022-2025 година, каде се опфатени иницијативи за: отворање единица за фетална медицина, спроведување на Програмата за континуиран тренинг за […]

ПОВИК ЗА ПРИЈАВУВАЊЕ ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ НА МОДУЛОТ „ДИЈАГНОСТИКА, ЛЕКУВАЊЕ И ПРЕВЕНЦИЈА НА ПОСТКОВИД СИМПТОМИ“ ВО МЕДИЦИНСКИ СИМУЛАЦИСКИ ЦЕНТАР

Медицински симулациски центар организира едукација за здравствени работници за модулот „Дијагностика, лекување и превенција на пост-ковид симптоми“ со предавачи проф. д-р Александар Петличковски, претседател на Комисијата за заразни болести и доц. д-р Мери Киријас од Институтот за имунобиологија и хумана генетика, од Медицинскиот факултет во Скопје. Пријавувањето за модулот се врши на следната е-маил адреса: […]