Day: март 28, 2023

МЕЏИТИ-ФИЛИПИДУ:ИНТЕНЗИВИРАЊЕ НА СОРАБОТКАТА МЕЃУ РСМ И ГРЦИЈА

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити оствари работна средба со амбасадорката на Република Грција, Софија Филипиду на која беше разговарано за можностите за интензивирање на соработката преку потпишување договор за здравство и медицински науки, развој на човечките капацитетите преку имплементација на Меѓународниот здравствен правилник. Министерот Меџити се заблагодари за досегашна соработка, истакнувајќи го значењето на […]