МЕЏИТИ-ФИЛИПИДУ:ИНТЕНЗИВИРАЊЕ НА СОРАБОТКАТА МЕЃУ РСМ И ГРЦИЈА

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити оствари работна средба со амбасадорката на Република Грција, Софија Филипиду на која беше разговарано за можностите за интензивирање на соработката преку потпишување договор за здравство и медицински науки, развој на човечките капацитетите преку имплементација на Меѓународниот здравствен правилник. Министерот Меџити се заблагодари за досегашна соработка, истакнувајќи го значењето на Меморандумот за разбирање, потпишан со Министерството за надворешни работи на Република Грција и Фондацијата за фетална медицина.

Сподели на:

Related Posts