Day: април 11, 2023

СРЕДБА МЕЏИТИ – БОМГАРТНЕР

Министерот за здравство д-р Фатмир Меџити оствари работна средба со амбасадорот на Република Франција, г-дин Сирил Бомгартнер, на која беше разговарано за можностите за интензивирање на соработката.Министерот Меџити се заблагодари за досегашна соработка, истакнувајќи го значењето на обезбедената техничка помош за поддршка на секторот за трансфузија во РСМ. Резултат на оваа поддршка беше донесувањето на […]