Day: март 29, 2024

ПО 43 ГОДИНИ, БОЛНИЦАТА ВО ОТЕШЕВО ДОБИ КОМПЛЕТНО НОВ ЛИК, СОВРЕМЕНИ УСЛОВИ ЗА ТРЕТМАН И МЕДИЦИНСКА ОПРЕМА

Заменик министерката за здравство д-р Маја Манолева, вчера беше во посета на ЈЗУ Специјализирана болница за превенција лекување и рехабилитација на хронични респираторни неспецифични и алергиски заболувања ОТЕШЕВО. Оваа јавно-здравствена установа минатата година доби комплетно нов лик со реновиран болнички објект финансиски поддржан од Министерството за локална самоуправа и Владата на Швајцарија во висина од […]

ДЕМИРИ И МАНОЛЕВА: БОЛНИЦАТА СВ.ЕРАЗМО ВО ОХРИД ПРИМЕР ЗА УСТАНОВА КОЈА ВЛОЖУВА ВО НОВА ОПРЕМА И ЗАЈАКНУВАЊЕ НА КАДАРОТ

Министерот за здравство, д-р Илир Демири заедно со заменик министерката, д-р Маја Манолева денеска ја посетија Специјализираната болница за ортопедија и трауматологија „Св.Еразмо“ во Охрид, каде изминатите неколку години се реализирани бројни инвестиции во нова медицинска опрема, инфраструктурни проекти, како и континуирано зајакнување на кадарот. – Една од најзначајните инвестиции во нова опрема е апаратот […]