ЦЕЛОСНО РЕНОВИРАН И ОПРЕМЕН ОДДЕЛОТ ЗА НЕФРОЛОГИЈА НА ДЕТСКА КЛИНИКА

Одделот за нефрологија на Универзитетската клиника за детски болести е целосно реновиран и опремен. Со ова значително се подобруваат условите и капацитети на грижата за децата.

-Оваа институција со години наназад е позната по својата експертиза, по своето реноме. На медицинскиот тим од Клиниката му посакувам успешна работа, а на малите борци што побрзо издвојување на победа врз болеста, истакна министерот Венко Филипче по неговата посета на Детска клиника.

Сподели на:

Related Posts