Day: март 7, 2022

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, БЕКИМ САЛИ ИМАШЕ СРЕДБА СО АМБАСАДОРКАТА НА ХРВАТСКА, НИВЕС ТИГАЊ.

Размена на искуства во областа на трансплантација помеѓу нашата држава и Хрватска, како и обука на здравствени работници во неколку области на здравството беа клучните точки на денешната средба на министерот за здравство, Беким Сали со амбасадорката на Хрватска, Нивес Тигањ. Овој тип средби за нас се од исклучително значење, особено земајќи ја во предвид […]

КАМПАЊА ЗА ИМУНИЗАЦИЈА НА РИЗИЧНИ ГРУПИ ПРОТИВ ТЕШКА ФОРМА НА КОВИД-19 – ЗА ДВА ДЕНА ВАКЦИНИРАНИ 1.500 ЛИЦА

Во рамки на широката кампања за имунизација за заштита на ризичното население од тешка форма на Ковид-19, за два дена се вакцинирани над 1.500 лица (со прва и трета доза).   Преку СМС пораки ги повикуваме лицата од ризичната група над 65 години, како и помлади лица со коморбидитети, кои се уште не се заштитени со […]

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО БЕКИМ САЛИ ОСТВАРИ СРЕДБА СО АМБАСАДОРОТ НА ЧЕШКА, ЈАРОСЛАВ ЛУДВА.

Во пријателска и конструктивна атмосфера беше денешната средба на министерот за здравство, Беким Сали со амбасадорот на Чешка, Јарослав Лудва. На средбата стана збор за размена на искуства и предизвиците со кои се соочуваат двете земји во справувањето со пандемијата. Заеднички беше договорено оваа соработка во иднина да продолжи и да се продлабочи, со акцент […]

ДРЖАВНИОТ СЕКРЕТАР НА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО, Д-Р ЈУСУФ ХАСАНИ УЧЕСТВУВАШЕ НА 5-ТА КОНФЕРЕНЦИЈА ПО ПОВОД „ЕВРОПСКИОТ ДЕН НА ЛОГОПЕДИТЕ“

Денес, по повод „Европскиот ден на логопедите“, државниот секретар на Министерство за здравство, д-р Јусуф Хасани учествуваше на 5-та конференција на тема „Третман на говорот и јазикот во животниот циклус“ во организација на Здружението на логопеди Северна Македонија.Во рамки на овој настан, од страна на Здружението на логопеди му беше врачена благодарница на државниот секретар […]