КАНЦЕЛАРИЈАТА НА СЗО ДЕНЕСКА ГИ ПРЕЗЕНТИРАШЕ НАЈНОВИТЕ БИХЕЈВИОРАЛНИ ИСТРАЖУВАЊА ЗА КОВИД-19 ВО СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Канцеларијата на СЗО денеска ги презентираше најновите бихејвиорални истражувања за Ковид-19 во Северна Македонија, фокусирани на вакцинацијата меѓу општото население, како и меѓу здравствените работници. Министерот за здравство, Беким Сали, присуствуваше на настанот и порача дека наодите од ваквите истражувања се појдовна точка за креирање на политиките и поттикнување позитивни социјални промени.

Сподели на:

Related Posts