СЕ ПУШТА ВО УПОТРЕБА РЕНОВИРАНИОТ ОДДЕЛЕНИЕ ЗА ПЕДИЈАТИСКИ КАНЦЕР ПРИ КЛИНИКАТА ЗА ДЕТСКИ БОЛЕСТИ

Денес на 7 Април, Светски ден на здравјето се пушта во употреба комлетно реновираното одделение за педијатиски канцер при Клиниката за детски болести кое е единствено во целата држава.

  • Обезбедуваме подобри услови за најмладите пациенти со онколошки болести.
    Благодарност за поддршката во јавното здравство за компанијата Макстил и менаџментот на Клиниката за детски болести за успешната иницијатива и реализација на целиот проект.
    Децата кои се лекуваат тука во овој Центар се нашите храбри борци за кои ниту една болест не е помоќна од нивната челичната волја за живот и тие секогаш заслужуваат повеќе, информира министерот Сали при посетата на оваа Клиника

Сподели на:

Related Posts