Лекови од паралелен увоз – Октомври 2014та

Во прилог листата на лекови одобрени за паралелен увоз заклучно со Октомври 2014та

БРПАРАЛЕЛЕН УВОЗНИКИМЕ НА ЛЕКЈАЧИНАФАРМАЦЕВТСКА ДОЗИРАНА ФОРМАГОЛЕМИНА НА ПАКУВАЊЕБР.НА ОДОБРЕНИЕ И ДАТУМ НА ИЗДАВАЊЕ ПРОИЗВОДИТЕЛДРЖАВА ИЗВОЗНИК
1Медекс Фарм ANDROCUR50 mg таблета 50 таблети15-3969/ПУ-14 25.06.2014DELPHARMТурција
2Медекс Фарм AVODART0,5 mgкапсула, мека30 капсули 15-3160/ПУ-14 12.08.2014CATALENTТурција
3Медика ИнтернационалAVONEX30 mcg/0,5 mlраствор за инјектирање4 наполнети инјекциски пенкала x 0,5 ml15-50/ПУ-14 02.04.2014BIOGENТурција
4Медекс Фарм AVONEX30 mcg/0,5 mlраствор за инјектирање4 наполнети инјекциски пенкала x 0,5 ml15-2189/ПУ-14 03.04.2014BIOGENТурција
5ПАНАМЕД-М AVONEX30 mcg/0,5 mlраствор за инјектирање4 наполнети инјекциски пенкала x 0,5 ml15-2003/ПУ-14 03.04.2014BIOGENТурција
6АД Д-р. ПановскиAVONEX 30 mcg/0,5 mlраствор за инјектирање4 наполнети инјекциски пенкала x 0,5 ml15-1820/ПУ-14 02.04.2014BIOGEN Турција
7Медекс Фарм AZARGA(10 mg/5 mg) /1 mlкапки за очи, суспензијаРР шише х 5 ml15-3970/ПУ-14 25.06.2014ALCONТурција
8Медекс Фарм AZOPT10 mg/1 mlкапки за око, суспензијашишенце х 5 ml15-2343/ПУK-14 29.04.2014ALCONТурција
9ПАНАМЕД-М AZOPT10 mg/1 mlкапки за око, суспензијашишенце х 5 ml15-4670/ПУ-14 29.08.2014ALCONТурција
10АД Д-р. ПановскиBETAFERON250 mcg(8 MIE)/1 mlпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање15 единечни пакувања (1 вијала со прашок + 1 наполнет инјекциски шприц х 1,2 ml вехикулум)15-1124/ПУ-14 03.04.2014BAYERТурција
11Медика ИнтернационалBETAFERON250 mcg (8MIU)/1 mlпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање15 единечни пакувања (1 вијала со прашок + 1 наполнет инјекциски шприц х 1,2 ml вехикулум)15-53/ПУ-14 03.04.2014BAYERТурција
12Медекс Фарм BETAFERON250 mcg (8MIE)/1 ml прашок и вехикулум за раствор за инјектирање15 единечни пакувања (1 вијала со прашок + 1 наполнет инјекциски шприц х 1,2 ml вехикулум)15-2195/ПУ-14 04.04.2014BAYERТурција
13ПАНАМЕД-М BETAFERON250 mcg (8MIE)/1 mlпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање15 единечни пакувања (1вијала со прашок + 1 наполнет инјекциски шприц х 1,2 ml вехикулум)15-2006/ПУ-14 03.04.2014BAYERТурција
14Медекс Фарм BONVIVA150 mgфилм-обложена таблета1 филм-обложена таблета15-3814/ПУ-14 08.07.2014ROCHEТурција
15Медика ИнтернационалCLEXANE4000 anti-Xa IU/0,4 ml раствор за инјектирање10 наполнети инјекциски шприца х 0,4 ml15-14/ПУ-14 од 28.03.2014SANOFIТурција
16Медекс Фарм CLEXANE4000 anti-Xa IU/0,4 ml раствор за инјектирање10 наполнети инјекциски шприца х 0,4 ml15-3904/ПУK-14 13.06.2014SANOFIТурција
17Медекс Фарм CLEXANE2000 anti-Xa IU/0,2 ml раствор за инјектирање2 наполнети инјекциски шприца х 0,2 ml15-3815/ПУ-14 18.07.2014SANOFIТурција
18ПАНАМЕД-М CLEXANE4000 anti-Xa IE/0,4 ml раствор за инјектирање10 наполнети инјекциски шприца х 0,4 ml15-2648/ПУ-14 17.04.2014SANOFIТурција
19Медекс Фарм COPEGUS200 mgфилм-обложена таблета168 филм-обложени таблети15-3894/ПУ-14 01.08.2014ROCHEТурција
20АД Д-р. ПановскиCUROSURF80 mg/1 ml суспензија за ендотрахеопулмонална инстилација1 вијала х 1,5 ml15-2755/ПУ-14 10.05.2014CHIESIТурција
21Медика ИнтернационалCUROSURF80 mg/1 ml суспензија за ендотрахеопулмонална инстилација1 вијала х 1,5 ml15-55/ПУ-14 24.04.2014CHIESIТурција
22Медекс Фарм CUROSURF80 mg/1 ml суспензија за ендотрахеопулмоална инстилација1 вијала х 1,5 ml15-3349/ПУ-14 22.05.2014CHIESIТурција
23АД Д-р. ПановскиDECAPEPTYL CR3,75 mgпрашок и вехикулум за суспензија за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц со прашок + 1 наполнет инјекциски шприц + 1 ml вехикулум 15-4736/ПУK-14 02.09.2014FERRINGТурција
24Медика ИнтернационалDECAPEPTYL CR3,75 mg прашок и вехикулум за суспензија за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц со прашок + 1 наполнет инјекциски шприц со вехикулум х 1 ml 15-36/ПУ-14 24.04.2014FERRINGТурција
25Медекс Фарм DECAPEPTYL CR3,75 mg прашок и вехикулум за суспензија за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц со прашок + 1 наполнет инјекциски шприц со вехикулум х 1 ml 15-5017/ПУ-14 25.09.2014FERRINGТурција
26АД Д-р. ПановскиEPREX 2000 IE/0,5 mlраствор за инјектирање6 наполнети инјекциски шприца x 0,5 ml15-5242/ПУK-14 02.09.2014CILAGТурција
27АД Д-р. ПановскиEPREX 4000 IE/0,4 mlраствор за инјектирање6 наполнети инјекциски шприца x 0,4 ml15-5241/ПУK-14 02.09.2014CILAGТурција
28Медика ИнтернационалEPREX 2000 IE/0,5 mlраствор за инјектирање6 наполнети инјекциски шприца x 0,5 ml 15-1388/ПУК-14 од 10.03.2014CILAGТурција
29Медика ИнтернационалEPREX 4000 IE/0,4 mlраствор за инјектирање6 наполнети инјекциски шприца x 0,4 ml 15-1386/ПУК-14 10.03.2014CILAGТурција
30Медекс Фарм EPREX 4000 IE/0,4 mlраствор за инјектирање6 наполнети инјекциски шприца х 0,4 ml15-2531/ПУ-14 16.04.2014CILAGТурција
31Медекс Фарм EPREX 2000 IE/0,5 mlраствор за инјектирање6 наполнети инјекциски шприца х 0,5 ml15-2532/ПУ-14 16.04.2014CILAGТурција
32АД Д-р. ПановскиEXJADE 125 mgтаблета за перорална суспензија28 таблети15-9491/ПУ-13 28.01.2014NOVARTISТурција
33Медика ИнтернационалEXJADE 125 mgтаблета за перорална суспензија28 таблети15-2874/ПУ-14 24.04.2014NOVARTISТурција
34Медекс Фарм EXJADE 125 mgтаблета за перорална суспензија28 таблети15-2533/ПУ-14 23.04.2014NOVARTISТурција
35ПАНАМЕД-М EXJADE 125 mgтаблета за перорална суспензија28 таблети15-2451/ПУ-14 15.04.2014 NOVARTISТурција
36Медекс Фарм FLIXONASE50 mcg/дозаспреј за нос, суспензијастаклено шише со одмерна атомизирачка пумпа х 120 дози15-3301/ПУ-14 11.07.2014GLAXOТурција
37Медекс Фарм FLIXOTIDE125 mgинхалациска суспензија под притисокканистер х 120 дози15-4165/ПУ-14 01.08.2014GLAXOТурција
38Медекс Фарм FLIXOTIDE50 mgинхалациска суспензија под притисокканистер х 120 дози15-5108/ПУ-14 07.08.2014GLAXOТурција
39ПАНАМЕД-М FLIXOTIDE125 mcgинхалациска суспензија под притисок120 дози (канистер)15-4665/ПУ-14 02.10.2014GLAXOТурција
40ПАНАМЕД-М FLIXOTIDE50 mcgинхалациска суспензија под притисок120 дози (канистер)15-4669/ПУ-14 02.10.2014GLAXOТурција
41Медекс Фарм FOSTER100 mcg/6 mcgинхалациски раствор под притисокAl спреј контејнер х 120 дози15-3663/ПУ-14 10.07.2014CHIESIТурција
42АД Д-р. ПановскиFRAXIPAEINE2850 IU Axa/0,3 mlраствор за инјектирање2 наполнети инјекциски шприца x 0,3 ml15-2116/ПУ-14 15.07.2014GLAXOТурција
43АД Д-р. ПановскиFRAXIPAEINE3800 IU Axa/0,4 mlраствор за инјектирање2 наполнети инјекциски шприца x 0,4 ml15-2117/ПУ-14 15.07.2014GLAXOТурција
44АД Д-р. ПановскиFRAXIPAEINE5700 IU Axa/0,6 mlраствор за инјектирање2 наполнети инјекциски шприца x 0,6 ml15-2118/ПУ-14 15.07.2014GLAXOТурција
45АД Д-р. ПановскиGENOTROPIN GOQUICK 5,3 mgпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање 1 мултидозно наполнето инјекциско пенкало со 1 дводелен патрон - преден дел со прашок и заден дел x 1 ml вехикулум15-2642/ПУ-14 15.04.2014PFIZERТурција
46АД Д-р. ПановскиGENOTROPIN GOQUICK 12 mgпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање 1 мултидозно наполнето инјекциско пенкало со 1 дводелен патрон - преден дел со прашок и заден дел x 1 ml вехикулум15-2643/ПУ-14 08.05.2014PFIZERТурција
47Медика ИнтернационалGENOTROPIN GOQUICK 5,3 mg прашок и вехикулум за раствор за инјектирање 1 мултидозно наполнето инјекциско пенкало со 1 дводелен патрон - преден дел со прашок и заден дел со 1 ml вехикулум15-2540/ПУ-14 24.04.2014PFIZERТурција
48Медика ИнтернационалGENOTROPIN GOQUICK 12 mgпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање 1 мултидозно наполнето инјекциско пенкало со 1 дводелен патрон - преден дел со прашок и заден дел со 1 ml вехикулум15-81/ПУ-14 24.04.2014PFIZERТурција
49АД Д-р. ПановскиGLIVEC400 mgфилм-обложена таблета30 таблети15-9594/ПУ-13 28.01.2014NOVARTISТурција
50Медика ИнтернационалHEPA-MERZ5 g/10 mlконцентрат за раствор за инфузија10 ампули x 10 ml15-2875/1/ПУ-14 29.04.2014MERZТурција
51Медика ИнтернационалHERCEPTIN150 mgпрашок за концентрат за раствор за инфузија1 вијала 15-1387/ПУК-14 10.03.2014ROCHEТурција
52Медекс Фарм HERCEPTIN150 mgпрашок за концентрат за раствор за инфузија1 вијала 15-2757/ПУ-14 23.04.2014ROCHEТурција
53АД Д-р. ПановскиHERCЕPTIN150 mgпрашок за концентрат за раствор за инфузија1 вијала15-936/ПУК-14 13.02.2014ROCHEТурција
54ПАНАМЕД-М HERCЕPTIN150 mgпрашок за концентрат за раствор за инфузија1 вијала15-2454/ПУ-14 24.04.2014ROCHEТурција
55АД Д-р. ПановскиMABTHERA100 mg/10 mlконцентрат за раствор за инфузија2 вијали х 10 ml15-9680/ПУ-13 28.01.2014ROCHEТурција
56АД Д-р. ПановскиMABTHERA500 mg/50 mlконцентрат за раствор за инфузија1 вијалa x 50 ml15-9679/ПУ-13 28.01.2014ROCHEТурција
57Медика ИнтернационалMABTHERA100 mg/10 mlконцентрат за раствор за инфузија2 вијали x 10 ml 15-470/1/ПУК-14 од 29.01.2014ROCHEТурција
58Медика ИнтернационалMABTHERA500 mg/50 mlконцентрат за раствор за инфузија1 вијала x 50 ml15-470/ПУК-14 од 29.01.2014ROCHEТурција
59Медекс Фарм MABTHERA500 mg/50 mlконцентрат за раствор за инфузија1 вијала x 50 ml15-2190/ПУ-14 24.04.2014ROCHEТурција
60Медекс Фарм MABTHERA100 mg/10 mlконцентрат за раствор за инфузија2 вијали x 10 ml15-2196/ПУ-14 24.04.2014ROCHEТурција
61ПАНАМЕД-М MABTHERA500 mg/50 mlконцентрат за раствор за инфузија1 вијала x 50 ml15-2447/ПУ-14 24.04.2014ROCHEТурција
62ПАНАМЕД-М MABTHERA100 mg/10 mlконцентрат за раствор за инфузија2 вијали x 10 ml15-2455/ПУ-14 24.04.2014ROCHEТурција
63АД Д-р. ПановскиMIRCERA100 mcg/0,3 mlраствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml15-2064/ПУ-14 17.04.2014ROCHEТурција
64АД Д-р. ПановскиMIRCERA75 mcg/0,3 mlраствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml15-2065/ПУ-14 17.04.2014ROCHEТурција
65АД Д-р. ПановскиMIRCERA50 mcg/0,3 mlраствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml15-2067/ПУ-14 17.04.2014ROCHEТурција
66АД Д-р. ПановскиMIRCERA30 mcg/0,3 mlраствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml15-2066/ПУ-14 17.04.2014ROCHEТурција
67АД Д-р. ПановскиMIRCERA150 mcg/0,3 mlраствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml15-2840/ПУ-14 21.05.2014ROCHEТурција
68Медика ИнтернационалMIRCERA75 mcg/0,3 ml раствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml 15-59/ПУ-14 16.04.2014ROCHEТурција
69Медика ИнтернационалMIRCERA50 mcg/0,3 ml раствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml 15-49/ПУ-14 16.04.2014ROCHEТурција
70Медика ИнтернационалMIRCERA150 mcg/0,3 ml раствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml 15-61/ПУ-14 16.04.2014ROCHEТурција
71Медика ИнтернационалMIRCERA100 mcg/0,3 ml раствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml 15-60/ПУ-14 16.04.2014ROCHEТурција
72Медекс Фарм MIRCERA150 mcg/0,3 ml раствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml 15-2341/ПУ-14 15.04.2014ROCHEТурција
73Медекс Фарм MIRCERA100 mcg/0,3 mlраствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml 15-2342/ПУ-14 15.04.2014ROCHEТурција
74ПАНАМЕД-М MIRCERA150 mcg/0,3 ml раствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml 15-2445/ПУ-14 16.04.2014ROCHEТурција
75ПАНАМЕД-М MIRCERA75 mcg/0,3 ml раствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml 15-2453/ПУ-14 16.04.2014ROCHEТурција
76ПАНАМЕД-М MIRCERA50 mcg/0,3 ml раствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml 15-2452/ПУ-14 16.04.2014ROCHEТурција
77ПАНАМЕД-М MIRCERA100 mcg/0,3 ml раствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,3 ml 15-2446/ПУ-14 16.04.2014ROCHEТурција
78АД Д-р. ПановскиNEUPOGEN48 ME/0,5 mlраствор за инјектирање5 наполнети инјекциски шприца x 0,5 ml15-1916/ПУ-14 09.05.2014ROCHEТурција
79Медика ИнтернационалNEUPOGEN48 MЕ/0,5 mlраствор за инјектирање5 наполнети инјекциски шприца x 0,5 ml15-44/ПУ-14 17.04.2014ROCHEТурција
80АД Д-р. ПановскиNorditropin SimpleXx10 mg/1,5 mlраствор за инјектирање1 патрон х 1,5 ml15-2567/ПУ-14 24.04.2014NOVO NORDISK Турција
81АД Д-р. ПановскиNorditropin SimpleXx15 mg/1,5 mlраствор за инјектирање1 патрон х 1,5 ml15-2568/ПУ-14 24.04.2014NOVO NORDISK Турција
82Медика ИнтернационалNorditropin SimpleXx10 mg/1,5 mlраствор за инјектирање1 патрон х 1,5 ml15-48/ПУ-14 24.04.2014NOVO NORDISK Турција
83Медика ИнтернационалNorditropin SimpleXx15 mg/1,5 mlраствор за инјектирање1 патрон х 1,5 ml15-70/ПУ-14 24.04.2014NOVO NORDISK Турција
84Медекс Фарм Norditropin SimpleXx15 mg/1,5 mlраствор за инјектирање1 патрон х 1,5 ml15-2530/ПУ-14 24.04.2014NOVO NORDISK Турција
85Медекс Фарм Norditropin SimpleXx10 mg/1,5 mlраствор за инјектирање1 патрон х 1,5 ml15-2529/ПУ-14 24.04.2014NOVO NORDISK Турција
86ПАНАМЕД-М Norditropin SimpleXx15 mg/1,5 mlраствор за инјектирање1 патрон х 1,5 ml15-2647/ПУ-14 24.04.2014NOVO NORDISK Турција
87ПАНАМЕД-М Norditropin SimpleXx10 mg/1,5 mlраствор за инјектирање1 патрон х 1,5 ml15-2646/ПУ-14 24.04.2014NOVO NORDISK Турција
88Медекс Фарм PATANOL1 mg/1 mlкапки за око, растворРЕ шише х 5 ml15-5014/ПУ-14 25.09.2014ALCONТурција
89ПАНАМЕД-М PATANOL1 mg/1 mlкапки за око, растворшишенце х 5 ml15-4666/ПУ-14 25.09.2014ALCONТурција
90АД Д-р. ПановскиPEGASYS180 mcg/0,5 mlраствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,5 ml 15-5243/ПУK-14 02.09.2014ROCHEТурција
91Медика ИнтернационалPEGASYS180 mcg/0,5 mlраствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,5 ml 15-1804/ПУК-14 17.03.2014ROCHEТурција
92Медекс Фарм PEGASYS180 mcg/0,5 mlраствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,5 ml 15-2757/1/ПУ-14 23.04.2014ROCHEТурција
93ПАНАМЕД-М PEGASYS180 mcg/0,5 mlраствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,5 ml 15-2444/ПУ-14 24.04.2014ROCHEТурција
94АД Д-р. ПановскиPROGRAF0,5 mgкапсула50 капсули15-2413/ПУ-14 24.04.2014ASTELLAS Турција
95Медекс Фарм PROGRAF0,5 mgкапсула50 капсули15-5015/ПУ-14 01.08.2014ASTELLAS Турција
96АД Д-р. ПановскиPULMOZYME 1 mg/1 mlинхалациски раствор за небулизатор 30 пластични ампули х 2,5 ml15-2186/ПУ-14 07.05.2014GENENTECHТурција
97Медика ИнтернационалPULMOZYME 1 mg/1 mlинхалациски раствор за небулизатор 30 пластични ампули х 2,5 ml15-2873/ПУ-14 24.04.2014GENENTECHТурција
98Медекс Фарм PULMOZYME 1 mg/1 mlинхалациски раствор за небулизатор 30 пластични ампули х 2,5 ml15-4735/ПУ-14 25.09.2014GENENTECHТурција
99ПАНАМЕД-М PULMOZYME 1 mg/1 mlинхалациски раствор за небулизатор 30 пластични ампули х 2,5 ml15-2456/ПУ-14 12.05.2014GENENTECHТурција
100АД Д-р. ПановскиREBIF 2222 mcg/0,5 mlраствор за инјектирање3 наполнети инјекцикси шприца x 0,5 ml15-889/ПУ-14 01.04.2014MERCK SERONOТурција
101Медика ИнтернационалREBIF 2222 mcg/0,5 mlраствор за инјектирање3 наполнети инјекцикси шприца x 0,5 ml15-3595/ПУK-14 14.07.2014MERCK SERONOТурција
102Медекс Фарм REBIF 2222 mcg/0,5 mlраствор за инјектирање3 наполнети инјекциски шприца x 0,5 ml15-2191/ПУ-14 16.04.2014MERCK SERONOТурција
103ПАНАМЕД-М REBIF 2222 mcg/0,5 mlраствор за инјектирање3 наполнети инјекциски шприца x 0,5 ml15-2005/ПУ-14 01.04.2014MERCK SERONOТурција
104АД Д-р. ПановскиREBIF 4444 mcg/0,5 mlраствор за инјектирање12 наполнети инјекцикси шприца x 0,5 ml15-1083/ПУ-14 01.04.2014MERCK SERONOТурција
105Медика ИнтернационалREBIF 4444 mcg/0,5 mlраствор за инјектирање12 наполнети инјекцикси шприца x 0,5 ml 15-3596/ПУK-14 14.07.2014MERCK SERONOТурција
106Медекс Фарм REBIF 4444 mcg/0,5 mlраствор за инјектирање12 наполнети инјекциски шприца x 0,5 ml15-5926/ПУК-14 11.08.2014MERCK SERONOТурција
107ПАНАМЕД-М REBIF 4444 mcg/0,5 mlраствор за инјектирање12 наполнети инјекцикси шприца x 0,5 ml15-2004/ПУ-14 01.04.2014MERCK SERONOТурција
108АД Д-р. ПановскиRECORMON2000 IU/ 0,3 mlраствор за инјектирање6 наполнети инјекциски шприца x 0,3 ml15-2839/ПУ-14 10.05.2014ROCHEТурција
109Медика ИнтернационалRECORMON2000 IU/ 0,3 mlраствор за инјектирање6 наполнети инјекциски шприца x 0,3 ml15-8779/2/ПУ-14 24.04.2014ROCHEТурција
110Медика ИнтернационалREMICADE100 mgпрашок за концентрат за раствор за инфузија1 вијала15-2876/ПУ-14 14.05.2014SCHERING PLOUGHТурција
111АД Д-р. ПановскиROFERON-A9 MIU/ 0,5 mlраствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 0,5 ml 15-2594/ПУ-14 24.04.2014ROCHEТурција
112АД Д-р. ПановскиSAIZEN CLICK EASY8 mg прашок и вехикулум за раствор за инјектирање 1 вијала со прашок + 1 патрон x 1,37 ml вехикулум + помагало15-1863/ПУ-14 24.04.2014MERCK SERONOТурција
113Медика ИнтернационалSAIZEN CLICK EASY8 mg прашок и вехикулум за раствор за инјектирање 1 вијала со прашок + 1 патрон x 1,37 ml вехикулум + помагало15-38/ПУ-14 08.04.2014MERCK SERONOТурција
114Медекс Фарм SAIZEN CLICK EASY8 mg прашок и вехикулум за раствор за инјектирање 1 вијала со прашок + 1 патрон x 1,37 ml вехикулум + помагало15-5927/ПУК-14 11.08.2014MERCK SERONOТурција
115ПАНАМЕД-М SAIZEN CLICK EASY8 mg прашок и вехикулум за раствор за инјектирање 1 вијала со прашок + 1 патрон x 1,37 ml вехикулум + помагало15-2649/ПУ-14 09.05.2014MERCK SERONOТурција
116АД Д-р. ПановскиSANDOSTATIN0,1 mg/1 mlраствор за инјектирање5 ампули x 1 ml15-1919/ПУ-14 06.05.2014NOVARTISТурција
117Медика ИнтернационалSANDOSTATIN 0,1 mg/1 mlраствор за инјектирање5 ампули x 1 ml15-32/ПУ-14 16.04.2014NOVARTISТурција
118Медекс Фарм SANDOSTATIN 0,1 mg/1 mlраствор за инјектирање5 ампули x 1 ml15-5925/ПУK-14 11.08.2014NOVARTISТурција
119ПАНАМЕД-М SANDOSTATIN 0,1 mg/1 mlраствор за инјектирање5 ампули x 1 ml15-2450/ПУ-14 16.04.2014NOVARTISТурција
120АД Д-р. ПановскиSANDOSTATIN LAR10 mgмикрочестички и вехикулум за суспензија за инјектирање1 вијала + 1 наполнет инјекциски шприц x 2 ml15-1918/ПУ-14 24.04.2014SANDOZТурција
121АД Д-р. ПановскиSANDOSTATIN LAR20 mgмикрочестички и вехикулум за суспензија за инјектирање1 вијала + 1 наполнет инјекциски шприц x 2 ml15-1195/ПУ-14 11.03.2014SANDOZТурција
122АД Д-р. ПановскиSANDOSTATIN LAR30 mgмикрочестички и вехикулум за суспензија за инјектирање1 вијала + 1 наполнет инјекциски шприц x 2 ml15-1920/ПУ-14 24.04.2014SANDOZТурција
123Медика ИнтернационалSANDOSTATIN LAR20 mgмикрочестички и вехикулум за суспензија за инјектирање1 вијала x 20 mg + 1 инјекциски шриц х 2 ml15-8783/ПУ-13 од 20.01.2014SANDOZТурција
124Медекс Фарм SANDOSTATIN LAR20 mgмикрочестички и вехикулум за суспензија за инјектирање1 вијала + 1 наполнет инјекциски шприц x 2 ml вехикулум15-2194/ПУ-14 24.04.2014SANDOZТурција
125ПАНАМЕД-М SANDOSTATIN LAR20 mgмикрочестички и вехикулум за суспензија за инјектирање1 вијала со прашок х 20 mg + 1 наполнет инјекциски шприц х 2,5 ml вехикулум 15-2449/ПУ-14 24.04.2014SANDOZТурција
126Медекс Фарм SERETIDE DISCUS50 mcg/250 mcgпрашок за инхалирање1 дискус х 60 дози15-2933/ПУ-14 10.07.2014GLAXOТурција
127Медекс Фарм SERETIDE DISCUS50 mcg/100 mcgпрашок за инхалирање1 дискус х 60 дози15-2935/ПУ-14 10.07.2014GLAXOТурција
128Медекс Фарм SERETIDE DISCUS50 mcg/500 mcgпрашок за инхалирање1 дискус х 60 дози15-3797/ПУ-14 10.07.2014GLAXOТурција
129ПАНАМЕД-М SERETIDE DISCUS50 mcg/250 mcgпрашок за инхалирање1 дискус х 60 дози15-4663/ПУ-14 25.09.2014GLAXOТурција
130ПАНАМЕД-М SERETIDE DISCUS50 mcg/500 mcgпрашок за инхалирање1 дискус х 60 дози15-4662/ПУ-14 25.09.2014GLAXOТурција
131АД Д-р. ПановскиSIMULECT20 mgпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање или инфузија 1 вијала+1 ампула х 5 ml вехикулум15-5244/ПУК-14 02.09.2014NOVARTISТурција
132Медика ИнтернационалSIMULECT20 mgпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање или инфузија 1 вијала х 20 mg + 1 ампула х 5 ml вехикулум15-39/ПУ-14 15.04.2014NOVARTISТурција
133ПАНАМЕД-М SIMULECT20 mgпрашок и вехикулум за раствор за инјектирање или инфузија 1 вијала х 20 mg + 1 ампула х 5 ml вехикулум15-2448/ПУ-14 16.04.2014NOVARTISТурција
134Медекс Фарм SPIRIVA18 mcgпрашок за инхалирање, тврда капсула30 капсули + Handi Haler15-2344/ПУ-14 12.06.2014BOEHRINGERТурција
135ПАНАМЕД-М SPIRIVA18 mcgпрашок за инхалирање, капсула30 капсули+1 HandHaler апарат за инхалирање15-4668/ПУ-14 25.09.2014BOEHRINGERТурција
136Медика ИнтернационалTETAGAM P250 IU/1 mlраствор за инјектирање1 наполнет инјекциски шприц x 1 ml15-2872/ПУ-14 24.04.2014CSL BEHRINGТурција
137ПАНАМЕД-М TRAVATAN40 mcg/1 mlкапки за око, растворРР шише х 2,5 ml15-4671/ПУ-14 25.09.2014ALCONТурција
138Медекс Фарм URSOFALK250 mgкапсула, тврда100 капсули15-3893/ПУ-14 25.06.2014Dr.FALK PHARMAТурција
Сподели на:

Related Posts

Остави коментар