МИНИСТЕРОТ САЛИ ИМАШЕ СРЕДБА СО ВРАБОТЕНИТЕ ОД ОДДЕЛОТ ЗА ДАРУВАЊЕ КРВ ОД ИНСТИТУТОТ ЗА ТРАНСФУЗИОНА МЕДИЦИНА.

Министерот за здравство, д-р Беким Сали денеска имаше средба со вработените од одделот за дарување крв од Институтот за трансфузиона медицина.- Со задоволство ја примив благодарницата и верувам дека и натаму заеднички ќе продолжиме да работиме на унапредување на крводарителството во земјава. Им се заблагодарувам за досегашните заложби и пожртвуваноста, посочи министерот Сали на средбата.

Сподели на:

Related Posts