Day: април 8, 2022

СЕ ПУШТА ВО УПОТРЕБА РЕНОВИРАНИОТ ОДДЕЛЕНИЕ ЗА ПЕДИЈАТИСКИ КАНЦЕР ПРИ КЛИНИКАТА ЗА ДЕТСКИ БОЛЕСТИ

Денес на 7 Април, Светски ден на здравјето се пушта во употреба комлетно реновираното одделение за педијатиски канцер при Клиниката за детски болести кое е единствено во целата држава. Обезбедуваме подобри услови за најмладите пациенти со онколошки болести.Благодарност за поддршката во јавното здравство за компанијата Макстил и менаџментот на Клиниката за детски болести за успешната […]

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО БЕКИМ САЛИ ДЕНЕС , ИМАШЕ СВОЕ ОБРАЌАЊЕ НА НАСТАНОТ ОРГАНИЗИРАН ОД ДУТ ВО ТЕТОВО

Министерот за здравство Беким Сали денес , во рамки на активностите за одбележување на 7 април – Светски ден на здравјето имаше свое обраќање на настанот организиран од ДУТ во Тетово.- Во насока на стручно доусовршување и надградба на кадарот – првпат тука на Државниот универзитет во Тетово воведуваме нова Програма за специјализација по семејна […]

МИНИСТЕРОТ САЛИ УЧЕСТВУВАШЕ ВО НАСАТАНОТ НА СВЕЧЕНАТА АКАДЕМИЈА ПО ПОВОД СВЕТСКИ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО 7 АПРИЛ

Годинешното мото „Нашата планета, нашето здравје“ нè потсетува на поврзаноста на нашето здравје со грижата за животната средина. Обезбедувањето здрава животна средина значи поздрави луѓе и поздрави поколенија. Потребен е мултисекторски и интегративен пристап за спречување или ублажување на негативните ефекти на животната средина врз здравјето на луѓето, истакна министерот за здравство, Беким Сали, на […]

МИНИСТЕРОТ САЛИ ИМАШЕ СРЕДБА СО ВРАБОТЕНИТЕ ОД ОДДЕЛОТ ЗА ДАРУВАЊЕ КРВ ОД ИНСТИТУТОТ ЗА ТРАНСФУЗИОНА МЕДИЦИНА.

Министерот за здравство, д-р Беким Сали денеска имаше средба со вработените од одделот за дарување крв од Институтот за трансфузиона медицина.- Со задоволство ја примив благодарницата и верувам дека и натаму заеднички ќе продолжиме да работиме на унапредување на крводарителството во земјава. Им се заблагодарувам за досегашните заложби и пожртвуваноста, посочи министерот Сали на средбата.