МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО СЕ ПРИКЛУЧИ НА ХУМАНИТАРНАТА ТРКА „ПОДАЈ РАКА 2018“ ЗА ПОДДРШКА НА ЛИЦАТА СО ВИЛСОН

Министерство за здравство се приклучи со свој тим на хуманитарната трка „Подари рака 2018“ за поддршка на лицата со Вилсонова болест, во организавија на Здружението Вилсон.

Оваа година, за прв пат нема застој во терапијата и пациентите редовно го земаат својот лек. Се залагаме за подобрување на нивниот живот, затоа што секој заслужува редовна и квалитетна здравствена заштита. На лицата со Вилсон им ја даваме максималната поддршка, ја подигнуваме свеста за оваа болест и се грижиме за нивното здравје. Подаваме рака за лицата со Вилсон.

 

 

Сподели на:

Related Posts