Со клучни одлуки до здрава заедница

Денеска се обратив на прес конференција за промоција на кампањата „Со клучни одлуки до здрава заедница“ во организација на Здружението на граѓани ХОПС и Платформата за одржливост на програмите за превенција и поддршка на ХИВ.

Македонија во моментот е лидер во регионот во превенција од ХИВ, така што еден од примарните приоритети на Министерството за здравство е да ја задржиме најниската стапка на ова заболување и во континуитет да работиме на подигнување на квалитетот на здравствените услуги. Изминативе денови се сретнав со претставници на здруженијата ХЕРА, ХОПС и Заедно посилни, со кои заеднички ќе работиме на изнаоѓање системски решенија во оваа област.

Сподели на:

Related Posts

Остави коментар