Советување – бенефити од имунизацијата

Во организација на Министерството за здравство,  денеска се одржа советување на тема – бенефитите од вакцинација во РМ со учество на експерти од релевантни области во медицината кои имаат долгогодишно знаење и искуство во областа на имунизацијата, како кај нас, така и во светски рамки. Настанот го отвори министерот за здравство Никола Тодоров.

-Целта е размена на сручни искуства, знаења и најнови информации во областа на имунизацијата, со акцент на бенефитите од навремената вакцинација.

Во прилог се презентациите од учесниците на советувањето:

Д-р Јованка Костовска – Национален координатор за имунизација на РМ со СЗО

Д-р Аспазија Софијанова – Директор на УК за детски болести – Скопје

Д-р Благоја Алексоски – Институт за јавно здравје

М-р Фарм. Катерина Алексоска – Директор на биро за лекови

Д-р Татјана Баевска – Вучковиќ – Директор на ЗД Скопје

 

Сподели на:

Related Posts

Остави коментар