Стандарди за акредитација

Содржина на стандардите

Овој нацрт-документ е наменет за болниците и се состои од шест поглавја:

Станува збор за следниве поглавја:
– Управување и раководење
– Човечки ресурси
– Управување со информации
– Управување со ризик и безбедност на пациенти
– Лечење на пациенти
– Специфични клинички услуги

Линк до документот – Стандарди за акредитација(работна верзија)

 

Сподели на:

Related Posts