ВО СТОМАТОЛОШКИ КЛИНИЧКИ ЦЕНТАР КОНТИНУИРАНО СЕ ОБЕЗБЕДУВААТ ЗДРАВСТВЕНИ УСЛУГИ ЗА ПАЦИЕНТИ

Според информациите од Универзитетски стоматолошки клинички центар „Свети Пантелејмон“ – Скопје, во установата непречено и континуирано се обезбедуваат здравствени услуги за пациентите.

Веднаш по откривање на бактеријата МРСА кај еден вработен е извршена дезинфекција и генерално чистење.

Нема нови пријавени случаи на присуство на оваа бактерија.

Сподели на:

Related Posts