Day: април 7, 2020

ОД СТРАНА НА ДСЗИ ВО ПЕРИОДОТ ОД 30.03-05.04.2020 ГОДИНА ИЗВРШЕНИ СЕ ВКУПНО 91 ИНСПЕКЦИСКИ НАДЗОР ОД КОИ 79 ВО ЈЗУ И 12 ВО ПЗУ

Министерството за здравство информира дека согласно заклучоците на Владата на РСМ донесени со цел спречување на внесување и ширење на инфекцијата со Ковид-19, од страна на Државниот санитарен и здравствен инспекторат во периодот од 30.03-05.04.2020 година извршени се вкупно 91 инспекциски надзори од кои 79 во ЈЗУ и 12 во ПЗУ. Направен е увид по однос на […]

МИНИСТЕРОТ ФИЛИПЧЕ ВО ПОСЕТА НА КУМАНОВСКАТА БОЛНИЦА : БОЛНИЦАТА РАБОТИ НЕПРЕЧНО, КАДАР И ОПЕРМА ИМА ДОВОЛНО

Министерот за здравство доц. д-р Венко Филипче денеска ја посети болницата во Куманово за да направи увид во работењето и капацитетите. На состанокот со менаџментот тој потврди дека болницата работи непречено и дека организацијата на работата е добра. Откако 18 вработени се дијагностицирано со Ковид-19, направена е реорганизација на работата и сега болницата работи непречено. […]

НА СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЗДРАВЈЕТО УПАТУВАМ ПОСЕБНО ПРИЗНАНИЕ ДО СИТЕ ЗДРАВСТВЕНИ РАБОТНИЦИ-ВАШИОТ ТРУД И ПОЖРТВУВАНОСТ СПАСУВААТ ЖИВОТИ И ТОКМУ ЗАРАДИ ВАС ЛУЃЕТО ВЕРУВААТ ДЕКА ЌЕ БИДАТ БЕЗБЕДНИ И ЗДРАВИ

По повод, Меѓународниот ден на здравјето, 7 април, со обраќање до здравствените работници, Министерот за здравство, Венко Филипче  им оддава признание за клучната улога која ја имаат тие во здравствената нега и грижата за нашето здравје: „Драги колеги, Ова обраќање ви го посветувам на вас, здравствените работници. Во овие моменти, исправени пред најголемиот светски здравствен […]