Day: април 17, 2020

ФРАНЦУСКАТА АМБАСАДА ПРЕКУ НЕВЛАДИНАТА ОРГАНИЗАЦИЈА ХОПЕ ДОНИРАШЕ ОПРЕМА ЗА ЛИЧНА ЗАШТИТА НА МЕДИЦИНСКИОТ ПЕРСОНАЛ ОД КОВИД-19 НА ГАК

Амбасадата на Република Франција преку невладината организција Проект ХOПЕ донираше опрема за лична заштита на медицинскиот персонал од Ковид 19 на Универзитетската клиника за Гинекологија и акушерство во Скопје. Опремата вредна 5.000 евра денес лично је предаде во употреба на Клиниката амбасадорот на Франција г-дин Кристијан Тимоније и преставници на Проект ХОПЕ. Донацијата се состои […]

КОНСЕНЗУС НА КИНЕСКИТЕ ДЕРМАТОЛОЗИ ЗА ЗАШТИТА НА КОЖАТА И СЛУЗНИЦИТЕ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ КОИ СЕ БОРАТ ПРОТИВ КОРОНАВИРУСОТ

Здравствените работници кои работат на превенција и лекување на болеста COVID19 се склони кон оштетување на кожата и мукозните мембрани, што може да доведе до појава на акутни и хронични дерматити, секундарни инфекции и агравација на постоечките кожни болести. Ова се одлуките од консензусот на Kинеските експерти, а се однесува на преземање адекватни мерки на […]