ФРАНЦУСКАТА АМБАСАДА ПРЕКУ НЕВЛАДИНАТА ОРГАНИЗАЦИЈА ХОПЕ ДОНИРАШЕ ОПРЕМА ЗА ЛИЧНА ЗАШТИТА НА МЕДИЦИНСКИОТ ПЕРСОНАЛ ОД КОВИД-19 НА ГАК

Амбасадата на Република Франција преку невладината организција Проект ХOПЕ донираше опрема за лична заштита на медицинскиот персонал од Ковид 19 на Универзитетската клиника за Гинекологија и акушерство во Скопје. Опремата вредна 5.000 евра денес лично је предаде во употреба на Клиниката амбасадорот на Франција г-дин Кристијан Тимоније и преставници на Проект ХОПЕ. Донацијата се состои од заштитни маски за лице, навлаки за обувки и заштитни комбилизони.


Сподели на:

Related Posts