Day: мај 5, 2020

ДЕНЕСКА ПОТВРДЕНИ 8 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19, ОЗДРАВЕН Е 21 ПАЦИЕНТ, ПОЧИНА 1 ЛИЦЕ

Министерството за здравство информира дека денеска Институтот за јавно здравје регистрира 21 оздравен пациент во: Скопје-8, Куманово-6, Штип-1, Прилеп-2, Тетово-1, Велес-1, Кочани-1 и Македонски Брод-1. Во ГОБ „8 септември“ почина пациентка од Тетово на возраст од 59 години која 15 дена била во тешка состојба и на респираторна машина. Во изминатите 24 часа направени се […]

СЛЕДНАТА НЕДЕЛА ПОЧНУВА СКРИНИНГ ТЕСТИРАЊЕ ЗА КОРОНАВИРУС

Следната недела почнува скрининг тестирање за коронавирус Центарот за јавно здравје во Скопје, заедно со Институтот за јавно здравје прави план за скрининг на лица за коишто се смета дека се во критични категории како здравствени работници, вработени во градинки, вработени во домови за згрижувањена стари лица, припадници на полиција, возачи во ЈСП и таксисти, […]

СЛЕДНАТА НЕДЕЛА ПОЧНУВА СКРИНИНГ ТЕСТИРАЊЕ ЗА КОРОНАВИРУС

Центарот за јавно здравје во Скопје, заедно со Институтот за јавно здравје прави план за скрининг на лица за коишто се смета дека се во критични категории како здравствени работници, вработени во градинки, вработени во домови за згрижувањена стари лица, припадници на полиција, возачи во ЈСП и таксисти, вработени во јавни служби (шалтерски работници), пациенти […]