Day: декември 23, 2020

ЈАВНИОТ ПОВИК ЗА ИЗРАЗУВАЊЕ ИНТЕРЕС ЗА РАБОТА ВО ПЗЗ ВО ЗДРАВСТВЕН ДОМ СЕ ОДВИВА КОНТИНУИРАНО

Министерството за здравство информира дека јавниот повик за изразување интерес за работа во примарна здравствена заштита во здравствен дом се одвива континуирано. За пријавување на јавниот повик, заинтересираните доктори на медицина потребно е да се достават писмо за интерес, во кое задолжително да се наведат: име и презиме, адреса на живеење, контакт-телефон и адреса на […]

РЕГИСТРИРАНИ 627 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 79815, ОЗДРАВЕНИ 644 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ 14 ЛИЦА

Министерството за здравство информира дека во последните 24 часа се направени 2510 тестирања, а регистрирани се 627 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје-250, Куманово-36, Дебар-8, Штип-12, Прилеп-35, Тетово-21, Струга-6, Велес-25, Битола-25, Охрид-21, Кавадарци-31, Гостивар-24, Гевгелија-12, Струмица-23, Крива Паланка-8, Радовиш-4, Кочани-20, Пробиштип-7, Демир Хисар-2, Пехчево-1, Берово-13, Валандово-6, Делчево-5, Кратово-1, Свети Николе-6, Кичево-7, Ресен-4, Неготино-14.   Институтот […]

ФИЛИПЧЕ: БУГАРИЈА ОД СВОИТЕ ВАКЦИНИ ДЕЛ ЌЕ ДОНИРА И ЗА РЕПУБЛИКА СЕВЕРНА МАКЕДОНИЈА

Република Бугарија од секоја пратка на вакцини против КОВИД-19, кои директно ги купиле од производителите, дел ќе донира и на нашата земја. Ова утрово беше одлучено на владината седница во Софија, каде свое обраќање имаше и министерот за здравство д-р Венко Филипче. Со оваа одлука во нашата земја вакцини против КОВИД-19 ќе стигнуваат во исто […]