Day: март 22, 2021

МЗ: ПРОДОЛЖУВА ДА ВАЖИ РЕСТРИКЦИЈАТА ЗА ДВИЖЕЊЕ ОД 22 ДО 5 ЧАСОТ НАУТРО

Министерството за здравство информира дека продолжува да важи забраната за движење од 22 часот до 05 часот наутро.  Комисијата за заразни болести следните денови, согласно епидемиолошките анализи ќе утврди дали се потребни дополнителни рестриктивни мерки за што јавноста навремено ќе биде информирана. Министерството за здравство апелира до граѓаните да ги почитуваат здравствените мерки и протоколи […]

РЕГИСТРИРАНИ СЕ 642 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 119.378 – ОЗДРАВЕНИ СЕ 524 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ СЕ 25 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 2.730 тестирања, а регистрирани се 642 нови случаи на КОВИД-19 во:Скопје – 321, Прилеп и Велес – по 40, Куманово – 27, Гостивар – 23, Кавадарци – 22, Охрид – 20, Тетово и Неготино – по 17, Штип – […]

РЕГИСТРИРАНИ СЕ 1.299 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 118.736 – ОЗДРАВЕНИ СЕ 413 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ СЕ 24 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 5.057 тестирања, а регистрирани се 1.299 нови случаи на КОВИД-19 во:Скопје – 672, Прилеп – 70, Куманово – 62, Битола – 47, Велес – 44, Охрид – 43, Кавадарци – 38, Неготино – 36, Гостивар – 34, Тетово – 32, Струмица – 30, Кочани – 21, Штип -20, Кичево […]

РЕГИСТРИРАНИ СЕ 999 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 117.437 – ОЗДРАВЕНИ СЕ 711 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТО Е 21 ЛИЦЕ

Во последните 24 часа се направени 3.566 тестирања, а регистрирани се 999 нови случаи на КОВИД-19 во:Скопје – 465, Прилеп – 53, Куманово – 52,Велес – 48, Кавадарци – 43, Гостивар – 38, Неготино – 37, Тетово – 36, Битола – 35, Охрид – 33, Штип – 30, Гевгелија – 23, Кочани – 16, Крива […]