Day: април 5, 2021

РЕГИСТРИРАНИ 734 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 134.867, ОЗДРАВЕНИ 621, ПОЧИНАТИ 35 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 3.246 тестирања, а регистрирани се 734 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 313, Битола – 75, Куманово – 46, Прилеп – 38, Тетово – 36, Велес – 34, Гостивар – 26, Охрид – 24, Струмица – 22, Кавадарци – 19, Штип – 17, Кочани – 14, Гевгелија и […]

ОБЕЗБЕДЕНИ ДОПОЛНИТЕЛНИ БОЛНИЧКИ КАПАЦИТЕТИ, ГРАЃАНИТЕ СО ПОЧИТУВАЊЕ НА МЕРКИТЕ ЌЕ ИМ ПОМОГНАТ НА ЗДРАВСТВЕНИТЕ РАБОТНИЦИ ВО БИТКАТА СО КОВИД-19

Министерството за здравство информира дека и покрај големиот притисок врз болниците во државата, кои се побрзо се исполнуваат со ковид пацинети, обезбедени се слободни места на повеќе клиники, Институтот за белодробни заболувања Козле, како и на интерните клиники. Сите болници и медицински кадар се целосно мобилизирани. И во болниците низ државата, секојдневно системот се менаџира […]

РЕГИСТРИРАНИ 1.394 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 134.134, ОЗДРАВЕНИ 479, ПОЧИНАТИ 45 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 4.920 тестирања, а регистрирани се 1.394 нови случаи со КОВИД-19 во: Скопје – 592, Куманово – 104, Битола – 101 ,Прилеп – 63,Велес – 60, Кавадарци – 50, Охрид – 39, Тетово -38, Штип – 37, Гостивар – 35, Струмица – 31, Кичево – 30, Кочани – 24, Неготино […]

РЕГИСТРИРАНИ 1.320 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19, ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 132.740, ОЗДРАВЕНИ 457, ПОЧИНАТИ 50 ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 4.174 тестирања, а регистрирани се 1.320 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 580, Битола – 113, Куманово – 75, Прилеп – 59, Велес – 50, Охрид – 43, Кавадарци – 41, Тетово – 38, Гостивар – 36, Струмица – 32, Штип – 31, Кочани – 30, Гевгелија – […]