Day: април 26, 2021

ПРЕДЛОГ НОВИ РЕСТРИКТИВНИ МЕРКИ НА КОМИСИЈАТА ЗА ЗАРАЗНИ БОЛЕСТИ

-Предлог за нови рестриктивни мерки со почеток од среда, кои предвидуваат да работат само летните тераси на угостителските објекти, а полицискиот час да почне од 21 часот и да трае до 5 часот наутро. За престојните верски празници за Велигден и Рамазан Бајрам да нема ограничувања во движењето, но угостителските објекти да затвораат во 20-20:30 […]

РЕГИСТРИРАНИ 86 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 150.672, ОЗДРАВЕНИ 856, ПОЧИНАТИ 37 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 808 тестирања, а регистрирани се 86 нови случаи на Ковид 19 во: Скопје –58, Куманово – 6, Прилеп – 5, Тетово и Штип – по 3, Гостивар, Кичево и Гевгелија – по 2, Кавадарци, Струмица, Неготино, Свети Николе […]

РЕГИСТРИРАНИ 314 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 150.588, ОЗДРАВЕНИ 557, ПОЧИНАТИ 27 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 2.362 тестирања, а регистрирани се 314 нови случаи на КОВИД-19 во:Скопје –143, Куманово – 30, Битола – 18, Велес – 16, Струмица – 15, Прилеп – 14, Штип и Охрид – по 9, Тетово и Ресен – по 8, […]

РЕГИСТРИРАНИ 564 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 150.274, ОЗДРАВЕНИ 1357, ПОЧИНАТИ 22 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 3.526 тестирања, а регистрирани се 564 нови случаи на КОВИД-19 во:Скопје –192, Куманово – 45, Битола – 44, Прилеп – 40, Велес и Струмица – по 23, Охрид – 22, Гостивар – 19, Штип – 18, Тетово – 17, […]

РЕГИСТРИРАНИ 489 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 149.710, ОЗДРАВЕНИ 905, ПОЧИНАТИ 33 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 2.841 тестирања, а регистрирани се 489 нови случаи на КОВИД-19 во: Скопје – 155, Битола – 52, Куманово – 47, Прилеп – 27, Струмица – 25, Охрид – 21, Тетово и Велес – по 19, Штип – 18, Кочани […]

РЕГИСТРИРАНИ 603 НОВИ СЛУЧАИ СО КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 149.221, ОЗДРАВЕНИ 641, ПОЧИНАТИ 39 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје: Во последните 24 часа се направени 2.596 тестирања, а регистрирани се 603 нови случаи на КОВИД-19 во:Скопје –209, Куманово – 62, Струмица – 39, Битола – 38, Охрид – 36, Прилеп – 31, Тетово – 27, Кочани – 21, Велес и Штип – по […]