Day: септември 6, 2021

ФИЛИПЧЕ:ДОТРАЕНИТЕ БАРАКИ ГИ ЗАМЕНУВАМЕ СО НОВИ МОДЕРНИ АМБУЛАНТИ

Дел од матичните лекари во примарната но и превентивната здравствена заштита, дејноста ја обавуваа во времени објекти поставени во пост-земјотресниот период. Старите и дотраени бараки, никогаш не беа реновирани, оштетувањата беа очигледни дотраени материјали и инсталации кои со тек на годините престанале да ги извршуваат примарните функции. Потребата од целосна реконструкција на овие амбуланти беше […]