Day: септември 10, 2021

80% ОД НОВИТЕ СЛУЧАИ и 84% ОД ХОСПИТАЛИЗИРАНИТЕ СО КОВИД-19 СЕ НЕВАКЦИНИРАНИ

Министерството за здравство ја објавува анализата на вакцинирани, од позитивни случаи со Ковид-19, во период од 06 август заклучно со 9 септември. За вакцинирани се сметаат лицата кои се вакцинирани со две дози и поминале најмалку 14 дена од примање втора доза вакцина. Во период од 06.08 до 09.09.2021 на територија на државата 26.053 граѓани, […]

ПУНКТ ЗА ВАКЦИНАЦИЈА И НА УНИВЕРЗИТЕТОТ „СВ. КИРИЛ И МЕТОДИЈ“

Младите граѓани се оние кои се во моментов најизложени на ковид вирусот и тие се главни медијатори, поради комуникацијата со своите соученици и другари. Од четвртокот е отворен нов пункт за вакцинација на Универзитетот „Св. Кирил и Методиј“, со овој чекор се става акцент на тоа вакцините да бидат подостапни и за младите граѓани, со […]