Day: март 10, 2022

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО, БЕКИМ САЛИ ДЕНЕСКА ЈА ПОСЕТИ СПЕЦИЈАЛНАТА БОЛНИЦА ПО ГИНЕКОЛОГИЈА И АКУШЕРСТВО „МАЈКА ТЕРЕЗА“- СКОПЈЕ, ЧАИР.

Министерот за здравство, Беким Сали денеска ја посети Специјалната болница по гинекологија и акушерство „Мајка Тереза“- Скопје, Чаир.- Оксана од Украина на свет донесе девојче, тешко 3.890 кг и долго 54 см. Таа и новороденчето се во добра состојба, тимот од гинеколози, педијатри и медицинските сестри се грижат за нив и тие се во сигурни […]