Day: март 11, 2022

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО БЕКИМ САЛИ ДЕНЕСКА ГО ПРИМИ АМБАСАДОРОТ НА ШПАНИЈА ВО СКОПЈЕ, ХОЗЕ ЛУИС ЛОЗАНО ГАРСИЈА

Министерот за здравство Беким Сали денеска го прими амбасадорот на Шпанија во Скопје, Хозе Луис Лозано Гарсија, со кого разговараше за важни теми за меѓусебната соработка во областа на здравството меѓу нашите две земји. Конкретно се разговараше за формирање работни групи за продлабочување на соработката меѓу двете земји за програмата за трансплантација. На средбата беше […]

МИНИСТЕРОТ ЗА ЗДРАВСТВО БЕКИМ САЛИ ДЕНЕСКА ГО ПРИМИ АМБАСАДОРОТ НА ФРАНЦИЈА ВО СКОПЈЕ СИРИЛ БОМГАРТНЕР.

Министерот Сали се заблагодари на амбасадорот на Франција за досегашната соработка и изрази подготвеност таа да продолжи и во иднина.Тема на средбата беше можноста за специјализации во Франција од областа на анестезиологијата, радиологијата, гинекологијата и педијатријата.Министерот Сали го информираше амбасадорот за посветеноста на Министерството за здравство во борбата против пандемијата Ковид-19, како и за активностите […]