Day: март 17, 2022

МИНИСТЕРОТ САЛИ НА СОСТАНОК ЗА ЗДРАВЈЕ И МИГРАЦИИ ВО ТУРЦИЈА, ВО ОРГАНИЗАЦИЈА НА СЗО

Министерот за здравство, Беким Сали присуствува на состанок на високо ниво за здравје и миграции, кој се одржува денеска и утре во Истанбул, Турција, организиран од Светската здравствена организација.   -Особено е значајно да се погрижиме мигрантите и бегалците не само да имаат пристап до здравствените услуги кога им се потребни, туку и овие услуги […]

РАБОТНА СРЕДБА НА МИНИСТЕРОТ БЕКИМ САЛИ СО ДИРЕКТОРОТ НА КАНЦЕЛАРИЈАТА НА СВЕТСКА БАНКА ВО ЗЕМЈАВА, МАСИМИЛИЈАНО ПАОЛУЧИ

Работна средба на министерот Беким Сали со директорот на Канцеларијата на Светска банка во земјава, Масимилијано Паолучи на која се разговараше за имплементацијата на проектот за итно справување со Ковид 19, при што беа истакнати придобивките од користењето на средствата од заемот. Имено, воспоставени се и опремени регионални ковид центри кои овозможија сместување на пациенти […]