Day: април 1, 2022

СО КАРАВАНОТ ЗА ВАКЦИНИРАЊЕ ПРОТИВ КОВИД-19 ПРИБЛИЖУВАЊЕ НА ВАКЦИНАЦИЈАТА ДО ГРАЃАНИТЕ

Заменик министерот за здравство Владимир Рендевски, претставникот на УСАИД за земјава, Ерик Јановски, заменик-претставникот на УНИЦЕФ, Артур Ајвазов, градоначалникот на Врапчиште, Исен Шабани и претставници од СЗО го посетија селото Неготино во Општина Врапчиште, една од последните локации на караванот за информирање и вакцинација против КОВИД-19. Караванот завршува во недела, со посетени вкупно 14 градски […]