Day: април 21, 2022

ДЕНЕС ПОЧНУВА ЗАЕДНИЧКАТА КАМПАЊА НА МИНИСТЕРСТВО ЗА ЗДРАВСТВО, УНИЦЕФ И СЗО ЗА ВАЖНОСТА НА РЕДОВНАТА ИМУНИЗАЦИЈА

Неопходно е зголемување на опфатот со МРП вакцината, за таа цел заедно со УНИЦЕФ и со поддршка од СЗО почнуваме со заеднички активности за потенцирање на ефикасноста на редовните вакцини за деца, рече на денешната прес конференција министерот за здравство, Беким Сали, во пресрет на Европската недела за имунизација.- Целта е да допреме до што […]