Day: мај 16, 2022

ОТВОРАЊЕ НОВИ АМБУЛАНТИ, СОБИ ЗА ПАЦИЕНТИ И НОВА ГОЛЕМА ДНЕВНА БОЛНИЦА ЗА ПРИМАЊЕ ХЕМОТЕРАПИЈА – ПРОЕКТ НА МЗ И КЛИНИКАТА ЗА ОНКОЛОГИЈА ЗА ПРЕАДАПТАЦИЈА НА ТРЕТИОТ КАТ

Пренамена на неискористениот простор на Клиника за онкологија за отворање нови амбуланти, соби за пациенти и нова голема дневна болница за примање хемотерапија Правиме план за реализација со директорите, Никола Васев и Нехат Нухи при обиколка на третиот кат.Ова е заеднички проект на МЗ и Клиниката за онкологија за преадаптација на третиот кат, со цел […]

НОВА РАДИОТЕРАПИСКАТА МАШИНА – ЛИНЕАРЕН АЦЕЛЕРАТОР Е СТАВЕН ВО ФУНКЦИЈА ЗА ПАЦИЕНТИТЕ СО МАЛИГНИ ЗАБОЛУВАЊА НА КЛИНИКА ЗА РАДИОТЕРАПИЈА И ОНКОЛОГИЈА.

Нова радиотераписката машина – линеарен ацелератор е ставен во функција за пациентите со малигни заболувања на Клиника за радиотерапија и онкологија. По тој повод, денес ја посетив клиниката, каде заедно со директорот, д-р Никола Васев направивме обиколка на просториите каде е сместена оваа современа радиотераписка машина, што обезбедува голема успешност во третманот на канцерогените заболувања, […]