Day: јуни 1, 2022

МИНИСТЕРОТ САЛИ СО ПОДАРОЦИ ЗА НАЈМАЛИТЕ ПАЦИЕНТИ – ОДБЕЛЕЖАН МЕЃУНАРОДНИОТ ДЕН НА ДЕЦАТА

Денес се дружевме со децата од новоотворениот онколошки оддел на Клиниката за детски болести. Тие се наши големи борци, кои секогаш заслужуваат повеќе, истакна министерот, Беким Сали при денешната посета на Клиниката за детски болести. По повод Меѓународниот ден на децата – 1 јуни, министерот Сали им подари пригодни подароци, посакувајќи им побрзо оздравување и […]

МИНИСТЕРОТ САЛИ НА ПЕТГОДИШНИОТ ЈУБИЛЕЈ НА ЗДРУЖЕНИЕТО НА ЛЕКАРИ СПЕЦИЈАЛИЗАНТИ

Одлична дружба со младите лекари специјализанти со кои имаме воспоставено успешна соработка.Тие се движечка сила и ќе продолжиме заеднички да ги креираме здравствените политики,рече министерот за здравство Беким Сали на петгодишниот јубилеј на Здружението на лекари специјализанти.Честитајќи го јубилејот, им посака и натаму да продолжат во придонесот за унапредување на здравствениот систем.

ОДБЕЛЕЖАН СВЕТСКИОТ ДЕН НА ЛИЦАТА СО МУЛТИПЛА СКЛЕРОЗА

По повод 30 мај – Светскиот ден на лицата со мултипла склероза Националното здружение на лицата со Мултипла склероза, организираше настан на кој говореа:  претседателката на Националното здружение за МС, Ана Карајанова Димитрушева, сопругата на претседателот на РСМ проф. Д-р Елизабета Ѓоргиевска, заменик министерот за Здравство Доц. Д-р Владимир Рендевски, директорот на секторот за фармација […]