Day: ноември 24, 2022

РЕДОВНО ЧЕТКАЊЕ НА ЗАБИТЕ ЗА ПОДОБРО ОРАЛНО ЗДРАВЈЕ – МИНИСТЕРОТ САЛИ ЗАЕДНО СО УЧЕНИЦИТЕ ОД ОУ „БРАТСТВО“

Со мојот стоматолог сме одличен тим, заедно работиме за подобрување на оралното и за севкупното здравје! Добрата хигиена, редовните прегледи на забите и здравиот начин на живот ни помагаат да бидеме здрави. Ова беа дел од пораките на денешното предавање на министерот за здравство, д-р Беким Сали пред учениците од Основното училиште „Братство“. Дел од […]

САЛИ: ФОКУСИРАНИ СМЕ НА УНАПРЕДУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТОТ НА ПРИМАРНАТА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА

Одржана работна средба во Министерството за финансии, со поддршка од Регионалната канцеларија на Светска банка во РСМ. На средбата со Фадиа Садах, директор за човечки развој за регионот на Европа и Централна Азија, главна тема беше зајакнување и развој на човечки капитал преку инвестиции во трите клучни сектори: здравство, образование и социјална заштита. -Фокусирани сме […]