САЛИ: ФОКУСИРАНИ СМЕ НА УНАПРЕДУВАЊЕ НА КВАЛИТЕТОТ НА ПРИМАРНАТА ЗДРАВСТВЕНА ЗАШТИТА

Одржана работна средба во Министерството за финансии, со поддршка од Регионалната канцеларија на Светска банка во РСМ. На средбата со Фадиа Садах, директор за човечки развој за регионот на Европа и Централна Азија, главна тема беше зајакнување и развој на човечки капитал преку инвестиции во трите клучни сектори: здравство, образование и социјална заштита.

-Фокусирани сме на подобрување на квалитетот на примарната здравствена заштита, што е во согласност со Стратегијата на МЗ 2021-2030 и е дел од Програмата за економски реформи на Владата, истакна министерот Сали.

Сподели на:

Related Posts