Day: ноември 30, 2022

ПРЕЗЕНТАЦИЈА НА НАЦРТ-ПРОГРАМАТА СО АКЦИСКИ ПЛАН ЗА НАМАЛУВАЊЕ НА ВНЕС НА СОЛ ПРЕКУ ИСХРАНАТА

Национални консултации за намалување на внес на сол во исхраната, со презентација на нацрт-програмата со акциски план за намалување на внесот на сол преку исхраната во Северна Македонија (2023-2027), беше тема на денешната работилница, која ја отвори министерот за здравство, д-р Беким Сали. Работилницата е реализирана во соработка со Светската здравствена организација, Институтот за јавно […]

ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА „ЗАЈАКНУВАЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ НА ДРЖАВАТА ЗА ПОДОБАР ОДГОВОР НА КОВИД-19 И ДРУГИ ИТНИ ЗДРАВСТВЕНИ СОСТОЈБИ“

Зајакнување на капацитетите на државата за подобар одговор на Ковид-19 и други итни здравствени состојби, беше тема на завршниот настан за проектите на СЗО, со поддршка од УСАИД. – Одбележуваме заеднички успех во реализација на проектите, во соработка со СЗО, УСАИД и останатите меѓународни партнери, заеднички успеавме поуспешно да се справиме со КОВИД-19 и социо-економското […]