ПАНЕЛ ДИСКУСИЈА „ЗАЈАКНУВАЊЕ НА КАПАЦИТЕТИТЕ НА ДРЖАВАТА ЗА ПОДОБАР ОДГОВОР НА КОВИД-19 И ДРУГИ ИТНИ ЗДРАВСТВЕНИ СОСТОЈБИ“

Зајакнување на капацитетите на државата за подобар одговор на Ковид-19 и други итни здравствени состојби, беше тема на завршниот настан за проектите на СЗО, со поддршка од УСАИД.

– Одбележуваме заеднички успех во реализација на проектите, во соработка со СЗО, УСАИД и останатите меѓународни партнери, заеднички успеавме поуспешно да се справиме со КОВИД-19 и социо-економското закрепнување од пандемијата. Достигнувањата што се дел од овие проекти ќе служат како поткрепа во поставувањето приоритетни цели на 20-годишната национална развојна стратегија 2023–2042 година, што се подготвува во моментот, посочи министерот за здравство, д-р Беким Сали, во своето видео-обраќање на отворањето на анстанот.

Сподели на:

Related Posts