Day: декември 30, 2022

МИНИСТЕРОТ САЛИ И ЗАМЕНИК МИНИСТЕРОТ РЕНДЕВСКИ ВО ПОСЕТА НА ДЕТСКА КЛИНИКА И ДЕТСКА БОЛНИЦА-КОЗЛЕ

Министерот за здравство, д-р Беким Сали, заедно со заменик министер д-р Владимир Рендески им поделија новогодишни пакетчиња на дечињата хоспитализирани на Универзитетската клиника за детски болести и во Детската болница-Козле. -На хоспитализираните дечиња им посакавме побрзо оздравување и многу насмевки, во пресрет на новогодишните празници.

ДОДЕЛЕНО НОВО ОВЛАСТУВАЊЕ ЗА МЕНТОРИРАЊЕ И ЕДУКАЦИЈА ЗА УРОЛОГИЈА НА ДУТ

Уште еден чекор напред во унапредувањето на специјалистичките области што се прават меѓу Државниот универзитет Тетово и Клиничката болница Тетово – денес е доделено ново овластување за менторирање и едукација и во областа хируршка урологија. Со ова, за релативно краток период обезбедивме овластувања за вкупно 8 области, како што се: гинекологија, педијатрија, психијатрија, кардиологија, општа […]