Day: март 22, 2023

КОМПЛЕТНО РЕНОВИРАНИ ДВА ОДДЕЛА НА КЛИНИКАТА ЗА ТОКСИКОЛОГИЈА – ИНВЕСТИЦИЈА ЗА УНАПРЕДУВАЊЕ НА УСЛОВИТЕ ЗА ТРЕТМАН НА ПАЦИЕНТИТЕ

Министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити, заедно со заменик министерката, д-р Маја Манолева,  денеска ја посетија Универзитетската клиника за токсикологија, каде се комплетно реновирани одделите за токсикологија и детоксикација. Инвестицијата е во вредност од 9.5 милиони денари. Станува збор за комплетно реновирање на болничките соби, опремување со нови кревети и мебел, 24-часовен централен надзор и […]

МЕЏИТИ-ГИР: ПОМОШТА ОД ЕУ ВАЖНА ЗА ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ

Приоритетите и визијата за имплементација на идни проекти во областа на здравството беа во фокусот на денешната средба на министерот за здравство, д-р Фатмир Меџити со амбасадорот на Европската Унија во Република Северна Македонија, Дејвид Гир. Министерот Меџити изрази голема благодарност за досегашната соработка и континуираната поддршка од ЕУ во справувањето со КОВИД. Целокупната поддршка […]