Day: март 29, 2023

СРЕДБА МАНОЛЕВА-ЈОХАНСЕН: ЗНАЧАЈНА Е ПОДДРШКАТА НА СЗО ЗА НАШИОТ ЗДРАВСТВЕН СИСТЕМ

Заменик министерката за здравство, д-р Маја Манолева оствари официјална средба со д-р Ане Јохансен, специјална претставничка на СЗО за Северна Македонија и шефица на Канцеларијата на СЗО во Скопје. На средбата се дискутираше за заедничките приоритети од областа на здравството, согласно Двогодишниот договор за соработка во областа на примарната здравствена заштита, менталното здравје, незаразните болести, […]