Day: мај 3, 2023

МЕЏИТИ НА СРЕДБА СО РЕНОМИРАНИ ПРОФЕСОРИ ОД КЕМРИЏ

Денес, министерот за здравство д-р Фатмир Меџити,заедно со проф. д-р Татјана Јаќовска, дел од комисијата формирана за пациентите со цистична фиброза, реализира средба со реномирани професори од Кембриџ, проф. д-р Чарлс Хаворт, проф. д-р Родриго Флото и проф. д-р Кристина Џонсон, за консултирање во однос на проблематиката со пациентите со цистична фиброза. Министерот им се […]

ОБУКА ЗА ЈАКНЕЊЕ НА ЗДРАВСТВЕНИОТ СЕКТОР ПРЕКУ ЈАКНЕЊЕ НА ЧИВЕЧКИТЕ РЕСУРСИ

Со цел јакнење на здравствениот сектор преку јакнење на човечките ресурси, работиме заедно за здравјето и безбедноста и на работниците. Денес во просториите на Медицински Симулациски Центар се одржа првата обука на вработените од профилот транспортери/ болничари за рачно кревање на товар.Учесниците преку интерактивни и практични вежби се запознаваа со прописите од областа на безбедност […]

МЕЏИТИ И МАНОЛЕВА НА НАЦИОНАЛНА КОНФЕРЕНЦИЈА ЗА МЕНТАЛНО ЗДРАВЈЕ ,,НАПРЕДОК И СЛЕДНИ ЧЕКОРИ”

Денес, министерот за здравство д-р Фатмир Меџити и заменик министерката д-р Маја Манолева, присуствуваа на националната конференција за ментално здравје ,,Напредок и следни чекори”.На настанот д-р Фатмир Меџити беше дел од панел дискусијата: Менталното здравје на децата и адолесцентите на која истакна: ,,Ние како Министерство за здравство сме горди што успеавме со поддршка на УНИЦЕФ […]