МЕЏИТИ НА СРЕДБА СО РЕНОМИРАНИ ПРОФЕСОРИ ОД КЕМРИЏ

Денес, министерот за здравство д-р Фатмир Меџити,заедно со проф. д-р Татјана Јаќовска, дел од комисијата формирана за пациентите со цистична фиброза, реализира средба со реномирани професори од Кембриџ, проф. д-р Чарлс Хаворт, проф. д-р Родриго Флото и проф. д-р Кристина Џонсон, за консултирање во однос на проблематиката со пациентите со цистична фиброза. Министерот им се заблагодари за поддршката и стручната помош во однос на разгледување на можностите за пронаѓање на долготрајно решение за оваа ранлива категорија. Работиме напорно да им го овозможиме најдоброто на овие пациенти.

Сподели на:

Related Posts