Day: јуни 1, 2023

РЕКОНСТРУКЦИЈА НА ЦЕЛ ПЕДИЈАТРИСКИ ОДДЕЛ ВО БОЛНИЦАТА ВО ГОСТИВАР

Реконструкција на цел педијатриски оддел во болницата во Гостивар. -Со задоволство можам да констатирам дека гостиварската болница претставува успешен пример како може да се подобрат условите за третман со заеднички заложби на болницата и на опшествено одговорни компании, изјави министерот за здравство Меџити при посетата на гостиварската болница. Инвестицијата од над 14 милиони  денари со […]

НА ТОАРИЛУЦ ПРВПАТ СО АСИСТЕНЦИЈА НА РОБОТ Е ИЗВЕДЕНА ОПЕРАЦИЈА НА АРТРОЗА НА КОЛЕНО СО ДЕГЕНЕРАТИВНИ ПРОМЕНИ

Денес на ТОАРИЛУЦ првпат со асистенција на робот беше изведена операција на артроза на колено со дегенеративни промени. -Посебно сум горд на целиот тим кој учествуваше во самата интервенција.Покрај хирурзите се користи асистенција од робот што придонесува во голем процент за успешноста на самата процедура и намалување на можните комплилации. Овој вид интервенција не само […]

ЗДРАВСТВЕНА ПРАВИЧНОСТ, КОХЕЗИЈА И ОТПОРНОСТ ВО СЕВЕРНА МАКДЕОНИЈА: КОН ТРАНСФОРМАЦИЈА НА ЗДРАВСТВЕНИОТ СИСТЕМ –НАЦИОНАЛЕН ФОРУМ ЗА ЗДРАВСТВО

Здравствена правичност, кохезија и отпорност во Северна Македонија: Кон трансформација на здравствениот систем“ –ова е темата на денешниот Национален форум за здравство на кој свое обраќање имаа министерот за здравство д-р Фатмир Меџити и заменик министерката д-р Маја Манолева.- Веќе подолг период со поддршка од агенциите на ОН и другите развојни партнери, се обидуваме да […]