Општи информации

РЕГИСТРИРАНИ 20 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 155.507, ОЗДРАВЕНИ 30, ПРИЈАВЕНИ ДВЕ ПОЧИНАТИ ЛИЦА

Во последните 24 часа се направени 2.885 тестирања, а регистрирани се 20 нови случаи на КОВИД-19 од: • Куманово – 5• Скопје и Битола – по 4• Тетово – 3• Прилеп, Охрид, Кичево и Крива Паланка – по 1 едно лице. Пријавени се две починати лица: од Скопје (63г и 78г).Регистрирани се 30 оздравени пациент […]

РЕГИСТРИРАНИ 28 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 155.469, ОЗДРАВЕНИ 23, ПОЧИНАТИ 5 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 2.619 тестирања, а регистрирани се 28 нови случаи на КОВИД-19 од:Скопје – 16, Куманово – 9, Тетово – 2, Прилеп – 1.Регистрирани се 23 оздравени пациент од:Скопје – 15, Охрид и Струга – по 3, Куманово и Кочани – […]

КЗБ ПРЕДЛОЖИ ПРОДОЛЖУВАЊЕ НА ПОЛИЦИСКИОТ ЧАС И МЕРКИТЕ ДА ОСТАНАТ ДА ВАЖАТ ДО 15 ЈУНИ НА ТЕРИТОРИЈА НА ЦЕЛА ДРЖАВА

Министерот за здравство, д-р Венко Филипче, по предлог на Комисијата за заразни болести денеска на ГККШ предложи полицискиот час и мерките да останат да важат до 15 јуни, на територија на цела држава. Министерот образложи дека овој предлог на Комисијата е да се ограничи дополнително групирање во доцните часови. Епидемиолошката состојба во државата е стабилна, […]

РЕГИСТРИРАН ЕДЕН НОВ СЛУЧАЈ НА КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 155.418, ОЗДРАВЕНИ 204, ПОЧИНАТИ ТРИ ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 1.375 тестирања, а регистриран е 1 нов случај на КОВИД-1 од Куманово.Регистрирани се 204 оздравени пациент од: Скопје – 77, Куманово – 25, Охрид – 19, Битола – 11, Струмица – 9, Тетово и Кичево – по 7, Прилеп […]

РЕГИСТРИРАНИ 10 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНО ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ 155.417, ОЗДРАВЕНИ 332, ПОЧИНАТИ 7 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 2.825 тестирања, а регистрирани се 10 нови случаи на КОВИД-1 од:Скопје – 5, Прилеп и Виница – по 2, Куманово – 1.Регистрирани се 332 оздравени пациент од:Скопје – 101, Куманово – 45, Битола – 23, Прилеп и Струмица – […]

РЕГИСТРИРАНИ СЕ 29 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 155.407 – ОЗДРАВЕНИ СЕ 50 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ СЕ 6 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 3.856 тестирања, а регистрирани се 29 нови случаи на КОВИД-1 од:Скопје – 8, Куманово – 3, Прилеп, Тетово, Битола, Гостивар, Охрид, Виница и Кратово – по 2, Велес, Радовиш, Делчево и Демир Хисар – по 1.Регистрирани се 50 оздравени […]

РЕГИСТРИРАНИ СЕ 19 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 155.364 – ОЗДРАВЕНИ СЕ 26 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ СЕ 6 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 2.456 тестирања, а регистрирани се 19 нови случаи на КОВИД-1 од:Скопје – 5, Куманово – 3, Гостивар, Кочани и Демир Хисар – по 2, Прилеп, Тетово, Кичево, Гевгелија и Неготино – по 1.Регистрирани се 26 оздравени пациент од:Скопје – […]

РЕГИСТРИРАНИ СЕ 43 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 155.345 – ОЗДРАВЕНИ СЕ 48 ПАЦИЕНТИ – починати се 6 лица

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 3.007 тестирања, а регистрирани се 43 нови случаи на КОВИД-1 од:Скопје – 24, Куманово – 5, Битола и Охрид – по 3, Прилеп, Тетово и Кичево – по 2, Гевгелија и Виница – по 1.Регистрирани се 48 оздравени пациент […]

РЕГИСТРИРАНИ СЕ 53 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОСТИЦИРАНИ Е 155.169 – ОЗДРАВЕНИ СЕ 111 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ СЕ 13 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 2.691 тестирања, а регистрирани се 53 нови случаи на КОВИД-19 во:Скопје – 29, Прилеп – 7, Куманово – 4, Битола, Гостивар, Охрид и Кичево – по 2,Тетово, Кочани, Радовиш, Берово и Валандово – по 1.Регистрирани се 111 оздравени пациенти […]

РЕГИСТРИРАНИ СЕ 14 НОВИ СЛУЧАИ НА КОВИД 19 – ВКУПНАТА БРОЈКА НА ДИЈАГНОЦИРАНИ Е 155.071 – ОЗДРАВЕНИ СЕ 103 ПАЦИЕНТИ – ПОЧИНАТИ 13 ЛИЦА

Министерството за здравство информира, согласно податоците од Институтот за јавно здравје:Во последните 24 часа се направени 1.489 тестирања, а регистрирани се 14 нови случаи на КОВИД-19 во:Скопје – 10, Куманово, Кавадарци, Ресен и Македонски Брод – по 1.Регистрирани се 103 оздравени пациенти од:Скопје – 40, Струмица – 8, Куманово и Кавадарци – по 7, Охрид […]